Evde Saç Nasıl Boyanır?

Evde saç boyama uygulaması hem son derece pratik bir şekilde yapılabilir hem de tahmin edebileceğinizden çok daha fazla bütçe tasarrufu sağlar. Gerek evde saç boyama püf noktaları bilmek gerekse gerekli ekipmanları sağlamak için;

Evde saç boyama için renk tutturma birinci öncelik olacaktır ve bunu yapabilmek için birkaç detaya dikkat etmek gerekecektir. Eğer dipten gelen saçlarınız grileşmeye başladıysa, doğal saç renginizin bir iki ton açık rengini alın. Aynı zamanda beyaz kapama özelliğine sahip içeriklerdeki saç boyalarını da tercih edebilirsiniz. Eğer saçlarınızın telleri kalınsa veya saçlarınız uzunsa boyanızı satın alırken iki kutu almanızda fayda olacaktır.

Evde saç açma ve boyama konusunda en temel kural boyayı saçlara eşit şekilde dağıtmak ve saçın renge iyice doymasını sağlamaktır. Dolayısıyla saç boyası satın alırken fazlaya kaçmaktan çekinmeyin.

Saç nasıl boyanır konusunun önemli bir diğer detayı; boyanın saçlarda kalma süresidir. Boyayı gerekli zamandan önce ya da sonra yıkadığınızda durum rengin tam tutmaması şeklinde sonuçlanabilir. Dolayısıyla saç boyasının kutusunun üzerinde yazan zaman neyse, boyayı tam o kadar süre saçlarda tutmak gerekecektir.

Evde saç boyama işlemine başlamadan önce her şeyi hazır etmenizde ve en son boyayı kaba koymanız gerekir. Boyanın havayla fazla temas etmemesi sebebi ile bu işlemi en sona saklamanızda fayda vardır.

Yere gazete kağıtları ya da örtünüzü serin. Öncelikle evde saç boyama işlemine başlamadan kulak ve ense bölgelerindeki saç bitimlerine vazelin uygulayın ve bu şekilde boyanın cildinize bulaşmasına karşı önlem alın. Saçlarınızın kirli olması avantaj olacaktır, çünkü temiz saç diplerinde açık olan gözenekler kafa derisinin yanmasına neden olabilir.

Saçlarınızı tarağınızla ortadan ikiye ayırın ve saçlarınız dümdüz olacak şekilde tarayın. Saçlarınzı boyarken mutlaka diplerden uçlara doğru uygulayın. Saçlarımızın dipleri boyayı daha az tuttuğu için öncelikle saç diplerini boyamakta ve ardından saçların kalan kısımlarına geçmekte fayda var. Dolayısıyla önce ön kısımdaki tüm saç diplerini boyayın, ardından saçların arta kalan kısımlarına boyayı yedirin.

Saçların arka kısmını boyamak ise işin en zor kısmıdır. Bu konuda yardım isteyebileceğiniz gibi, birkaç taktikle kendiniz de başarabilirsiniz. Arkada kalan saçları iki yana ayırın ve bir kısmını toka ile tutturun. Diplerden uçlara doğru uygulamayı yapın ve yaptıkça tokaları açın, o kısma da uygulayın.

Boyama işleminin ardından saçlarınızı geniş taraklı bir saç tarağı ile tarayarak, boyanın saçlarınızın tamamına nüfuz etmesini sağlamış olursunuz. Aynı zamanda ellerinizle de saçlarınızı ufak ufak ovalayarak aynı şekilde bir etki sağlayabilirsiniz.

Boyanın renginin de saçlarınıza etki etmesini mutlaka bekleyin, bunun için boya kutusunun üzerindeki kullanım şeklinde belirtilen zaman ideal olacaktır. Bonenizi takın ve bekleyin. Ardından, saçlarınızı durulayın ve boyayı akıtın.

Saç boyama işleminin sonrasında bir önemli iş de genelde alında, saç çizgilerinde ve ensede kalan boya izlerini çıkarmak olacaktır. Bunu ıslak mendillerle veya yağ içerikli bir cilt bakım kremi ile de saç boyasının kalıntılarını temizleyebilirsiniz.

Saçlarınızı boya işleminden tam 24 saat sonra şampuanlamanız rengi korumak adına önemli bir detaydır.

Saç boyasının daha kalıcı olması, rengini daha uzun süre koruması ve çok daha canlı görünmesi için kullanacağız şampuan da çok önemli olacaktır. Boyalı saçlara özel olarak üretilmiş olan şampuanlar kullanabilirsiniz.

Hiç boyanmamış saçları boyarken en önemli konu, doğru saç boyası rengini seçmektir. Size önerimiz ilk etapta iddialı değişikliklerden uzak durmanızdır. Aynı zamanda açık tonları düzeltmenin daha kolay olduğunu unutmayın ve genelde saç boyalarının tahmin ettiğinizden daha koyu sonuçlar doğurabileceğini aklınızda bulundurun. Mümkünse hayalinizdeki rengin biraz daha açığı olan bir tonu tercih edin. Kendinize hem çok iddialı değişiklikler yaratmayacak hem de mevcut tonlarınızdan çok fazla koyulaşarak uzaklaşmayacak tonları tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Türkiyenin en çok satan saç boyası çeşitlerini Saç Evi kalitesi ve farkı ile web sitemizde bulabilirsiniz.

  • Evde
  • saç
  • boyama
  • nasıl
  • yapılır
Evde Saç Nasıl Boyanır?
Bu Habere Oy Ver (1 - 5 Yıldız)
1 Kullanıcı / Ortalama:5.00
İzlenme: 269
21-06-2021 21:47 Yazar : Saçevi Online Alışveriş Mağazası

Saç bakım şampuanları en çok kullanılan saç boyası çeşitleri saç bakım maskeleri ve serumları vücut bakım ürünleri el ve vücut losyonları profesyonel saç boyaları ve bakım ürün çeşitleri Saçevi® kalitesi ile hizmetindedir.

Yeni Yorumlar

Henüz Hiç Yorum Yapılmamış.